معرفی مسجد سلطان قابوس در مسقط و فرش ایرانی موجود در آن
یکی از زیباترین مساجد جهان و همچنین یکی از پربازدیدترین جاذبه های گردشگری در تور مسقط ، مسجد جامع سلطان قابوس است. سبک ساخت و معماری این مسجد ترکیب زیبا و دلنشینی از سبک های اسلامی ، خاورمیانه و عمان است.
ساخت این مسجد 6 سال به طول انجامید و سرانجام در سال 2001 میلادی به پایان رسید. این مسجد بزرگترین مسجد کشورعمان است و 20 هزار نفر می توانند در آن به نماز وعبادت بپردازند. این مسجد به شکل مستطیل ساخته شده و بزرگی آن 416000 متر مربع است. سه قوس بسیار بلند در ورودی این مسجد قرار دارد که به مناره اصلی مسجد می رسند. 4 مناره 45 متری دیگر هم در چهار گوشه این مسجد وجود دارد.
یک آمار بسیارجالب هم اینکه برای ساخت این مسجد از حدود 300 هزار تن ماسه استفاده شده که رقم بسیار بالایی است. مکان های اصلی این مسجد سالن نماز، سالن بانوان، کتابخانه و سالن سخنرانی می باشند.
افراد غیرمسلمان در همه روزهای هفته به جز جمعه ها می توانند از ساعت 8 تا 11 صبح برای بازدید به این مسجد دیدنی بیایند و به صورت کاملا رایگان به گشت و گذار در آن بپردازند. البته ورود به این مسجد قوانین خاصی دارد که حتما باید از سوی بازدیدکندگان رعایت شوند.
مثلا کسی حق خوردن، خوابیدن و حرف زدن با موبایل را در سالن های نماز ندارد و افراد زیر 10 سال هم اجازه ی ورود به این سالن ها را نخواهند داشت. لباس بازدیدکنندگان باید کاملا پوشیده باشد و خانم ها هم باید با حجاب اسلامی وارد این مسجد شوند. با رعایت کردن همه قوانین شما می توانید یک تجربه فوق العاده و دلنشین از حضور در این مکان شگفت انگیز داشته باشید.
البته در زمان هایی به غیر از ساعات بازدید هم می توان به این مسجد رفت اما اجازه ورود به سالن های نماز را نخواهید داشت. این مسجد موقع غروب خورشید یا شب بسیار زیبا و چشم نواز است و همین باعث می شود که بعضی از گردشگران بخواهند در این زمان ها از آن بازدید کنند.
البته باید توجه داشته باشید که هنگام نماز یا ظهر روزهای جمعه ترافیک بسیار سنگینی در اطراف این مسجد وجود دارد و بهتر است در این زمان ها از بازدید از این مسجد صرف نظر کنید.
در تور مسقط ، نکته جالبی درباره این مسجد وجود دارد و آن هم این است که بزرگترین فرش دستباف ایرانی و همچنین بزرگترین لوستر کریستالی دنیا در این مسجد هستند.
البته در این چند سال اخیر کشورهای امارات و قطر برای اینکه از قافله جا نمانند بزرگتر از این لوستر را ساخته اند و می توانید در مساجدشان آنها را مشاهده کنید. اما این لوستر بی نظیری که در مسجد سلطان قابوس عمان نصب شده است خارق العاده است و طول آن 14 متر است و 5.8 تن وزن دارد. در ساخت این لوستر از 600 هزار قطعه از کریستال های ریز و درشت سواروسکی ( Swarovski ) و همچنین طلای 24 عیار برای آبکاری استفاده شده است که باورنکردنی است. 4 سال طول کشیده تا بتوانند این لوستر را بسازند و هر چه از زیبایی آن بگوییم واقعا کم گفته ایم. با سفر به عمان و بازدید از این مسجد قطعا یک خاطره ماندگار برای خودتان خواهید ساخت.
در تور مسقط ، همین که وارد ساختمان مسجد می شوید پا در سالن نماز بانوان می گذارید. سالنی که ظرفیت آن 750 نفر است. یک سالن هم برای آقایان وجود دارد که ظرفیتی 6600 نفری دارد.
فرش ایرانی دستباف و گرانبهایی که به آن اشاره کردیم در همین سالن است که مساحت آن 4263 متر مربع است که در نوع خودش بسیار خارق العاده است. این فرش 24 تن وزن دارد طرح آن گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان است و می توانید در آن ترکیب های طرح افشان شاه عباسی و همینطور عوامل زیبای تزیینی اسلامی و ایرانی را مشاهده کنید.
4 سال طول کشیده است تا بافت این فرش به پایان برسد. می توانید شبیه این فرش گرانبها را در سقف سالن هم مشاهده کنید که در آن سقف چوبی با خط زیبای عربی تزیین شده است. گنبد مسجد سلطان قابوس هم در همین قسمت است و 34 متر ارتفاع دارد. لوستر معروف مسجد سلطان قابوس هم در وسط همین گنبد قرار گرفته و با 1122 لامپی که در آن روشن است زیبایی بسیار زیادی به گنبد و سالن می دهد.
هنوز معلوم نیست که در ساخت این مسجد چند سنگ استفاده شده اما موزاییک های بسیار زیبا و خوش رنگی در آن استفاده شده که در نهایت مسجد سلطان قابوس را به یک مکان دیدنی بسیار فوق العاده تبدیل کرده اند. واقعا پیشنهاد می کنیم مقداری از زمان خودتان را در تور مسطق خود به بازدید از این آثار هنری بسیار زیبا بگذرانید. بهتر است یک گشت و گذار مختصر هم در راهروی بیرون مسجد داشته باشید تا شاهد انواع و اقسام موزاییک های رنگارنگ در آن باشید.
در کتابخانه این مسجد تعداد بسیار زیادی کتاب وجود دارد. چیزی حدود 20 هزار کتاب که واقعا عقل از سر هر انسانی می پراند. در این مسجد یک اتاق کوچک هم به عنوان وضوخانه وجود دارد که قبل از نماز ها از آن استفاده می شود. در سالن سخنرانی این مسجد مراسم های زیادی برگزار می شود و ورود به این بخش برای عموم آزاد است. معمولا موضوع این سخنرانی ها تقویت گفتگو بین دین های مختلف است و اساتید مسلمان و غیر مسلمان به زبان های مختلف در آن به بحث می پردازند.